Uw aardgasinstallatie en de verlenging van kwaliteitslabel “Cerga – professionele gasinstallateur”

Uw aardgasinstallatie en de verlenging van kwaliteitslabel “Cerga – professionele gasinstallateur”

26-08-2014

Het Cerga-kwaliteitslabel werd ingevoerd door de Koninklijke Vereniging van Belgische Gasvaklieden (KVBG) en beroepsverenigingen van installateurs, met de steun van het federaal Ministerie van Economische Zaken.

De bedoeling van Cerga is de gebruikers een grotere zekerheid te bieden ten aanzien van de veiligheid van hun aardgasinstallatie. De cerga-installateur staat volledig achter deze doelstelling en is dan ook vrijwillig in dit systeem gestapt.
Elk jaar dient de Cerga-installateur zijn cerga-nummer te verlengen. Voor de klant is dit de garantie dat de cerga-installateur op de hoogte is van de laatste evoluties en dat zijn installaties jaar na jaar goed en conform zijn bevonden door een onafhankelijk controleorganisme.
De cerga-installateur dient een lijst van gerealiseerde aardgaswerken op te sturen voor een steekproefcontrole door een erkend controleorganisme.
De installateur dient zijn klanten te informeren dat deze klant kan gecontacteerd worden door een erkend controleorganisme voor een afspraak om de geplaatste installatie na te zien. Op deze manier kan de controle zo vlot mogelijk verlopen.
Electro-Test is een erkend controleorganisme voor aardgas en mag deze installaties nazien.

De klant zelf hoeft voor dit nazicht uiteraard helemaal niets te betalen.

Er wordt vriendelijk gevraagd om mee te werken aan deze controle.
Indien men vragen heeft betreffende deze controle, kan de betrokken installateur gecontacteerd worden voor meer info.
Men kan ook steeds hiervoor contact opnemen met de dienst Cerga (telefonisch op 078/15 51 25 of door een email te sturen naar cerga@cerga.be).

Heeft U een brandveilige kerstboom?

Hoe kan je voorkomen dat de kerstboom vuur vat?
Elk jaar veroorzaken onveilige kerstbomen meerdere woningbranden.

Bekijk zeker deze video en lees zeker onze tips om dit te voorkomen.

Lees meer

Risicoanalyse NBN S 21-100-1 en 2

Sinds november 2015 beschrijft de NBN S 21-100-1 en 2 een duidelijk uitvoerend kader én de technische regels voor een nieuw branddetectie- en brandmeldsysteem. Lees hier de acties die vooraf gepland moeten worden en in vroeg stadium besproken worden.

Lees meer