Driedubbel glas doet zijn intrede

Driedubbel glas doet zijn intrede

24-09-2013

Tegen 2020 moeten we van Europa allemaal bijna-energieneutraal bouwen. Woningen zullen een groot deel van de energie die ze nodig hebben, zelf moeten opwekken. De enige manier om dit efficiënt te doen, is er voor te zorgen dat we zo weinig mogelijk energie nodig hebben. Driedubbel glas zal hierbij een belangrijke rol spelen, want onze ramen en deuren zijn veruit de slechtst presterende delen wat betreft warmteisolatie.

Sinds 2003 is het aandeel hoogrendementsbeglazing in het aandeel dubbele beglazing snel gestegen. Eind 2005 bedroeg het aandeel hoogrendementsbeglazing al 62%.

De premies hebben dus duidelijk een belangrijke invloed op het aankoopgedrag van de particulier.

Hoogrendementsglas, met U-waarde van 1,1 of beter, is in 2013 de standaard geworden. In quasi alle bouwwerken wordt nu minstens hoogrendementsglas gebruikt.

Het glas van de toekomst

Het glas van de toekomst is mogelijk drievoudige beglazing. De volgende jaren wordt een langzame doorbraak van driedubbel glas verwacht. Het hogere gewicht en de duurdere plaatsingskosten vormen de belangrijkste belemmeringen voor een snelle doorbraak

Bron: Verbond van de glasindustrie

Heeft U een brandveilige kerstboom?

Hoe kan je voorkomen dat de kerstboom vuur vat?
Elk jaar veroorzaken onveilige kerstbomen meerdere woningbranden.

Bekijk zeker deze video en lees zeker onze tips om dit te voorkomen.

Lees meer

Risicoanalyse NBN S 21-100-1 en 2

Sinds november 2015 beschrijft de NBN S 21-100-1 en 2 een duidelijk uitvoerend kader én de technische regels voor een nieuw branddetectie- en brandmeldsysteem. Lees hier de acties die vooraf gepland moeten worden en in vroeg stadium besproken worden.

Lees meer