Bent u ook bang om zonder stroom te vallen?

Bent u ook bang om zonder stroom te vallen?

27-08-2014

De kans bestaat dat er in België in bepaalde steden en gemeenten de stroom geregeld voor enkele uren zal uitgeschakeld worden.

Hoe kunt u deze stroomuitval opvangen?

U kan deze stroomuitval opvangen door het plaatsen van een motorgenerator groep.
Deze stroomgroepen zijn verkrijgbaar voor verschillende capaciteiten (vermogens). De allerkleinste motorgenerator groepen zijn geschikt om 1 apparaat/toestel van stroom te voorzien, meerdere apparaten/toestellen aansluiten op zulke groepen is niet veilig en uiteraard niet toegelaten.

U kan ook een motorgeneratorgroep aankopen die uw volledige installatie van stroom kan voorzien, alleen dient u erop toe te zien dat deze installatie veilig wordt uitgevoerd.

Kort samengevat, er bestaan 2 soorten motorgeneratorgroepen:

 • Mobiele generator groep: deze groep dient u zelf manueel aan te sluiten op uw elektrische installatie. Uiteraard vergt dit grondige kennis om deze installatie op een veilige manier aan te sluiten.
  Let op:  Uw installatie kan pas manueel worden aangesloten als de stroom wegvalt en omgekeerd.
   
 • Vaste generator groep: deze installatie wordt als vaste installatie geplaatst op uw elektrische installatie.

Wat kan Electro Test voor u betekenen?

 • In samenwerking met één van onze partners, voorzien wij u van een vaste installatie met een motor generator groep in verschillende capaciteiten (vermogens).
  Deze installatie kan vooraf geplaatst worden, u hoeft dus niet te wachten op een eventuele stroomuitval.
 • Een automatische installatie is voorzien van een nood/net beveiliging, zodat de groep slechts zal inschakelen wanneer de normale elektriciteit voeding wordt uitgeschakeld. 
  De groep zal automatisch worden uitgeschakeld wanneer de normale elektriciteit voeding terug aanwezig is: dergelijke installaties zijn veilig.
 • Na het plaatsen van deze installatie zullen wij deze installatie nakijken op veiligheid, namelijk het uitvoeren van de verplichte AREI keuring na een uitbreiding van een elektrische installatie.

Voor meer info, klik hier.

Heeft U een brandveilige kerstboom?

Hoe kan je voorkomen dat de kerstboom vuur vat?
Elk jaar veroorzaken onveilige kerstbomen meerdere woningbranden.

Bekijk zeker deze video en lees zeker onze tips om dit te voorkomen.

Lees meer

Risicoanalyse NBN S 21-100-1 en 2

Sinds november 2015 beschrijft de NBN S 21-100-1 en 2 een duidelijk uitvoerend kader én de technische regels voor een nieuw branddetectie- en brandmeldsysteem. Lees hier de acties die vooraf gepland moeten worden en in vroeg stadium besproken worden.

Lees meer