Het E-peil moet naar omlaag

Het E-peil moet naar omlaag

14-01-2014

Begin 2014 werden de EPB-eisen beduidend strenger.  In veel gevallen moet er gebruik gemaakt worden van hernieuwbare energie.  De E-peil eis gaat naar E-60 en de isolatie-eisen van de constructiedelen zijn strikter.  

Verplichting gebruik hernieuwbare energie:

Vanaf 1 januari van dit jaar moet elke woning, kantoor of school waarvoor een stedenbouwkundige vergunning of –melding vereist is een minimum hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen.

Deze verplichting  geldt voor alle werkzaamheden waarvoor een E-peileis geldt.   Je kan zelf nagaan of de geplande werken een E-peileis hebben als je de EPB-wegwijzer doorloopt.   Deze kan je vinden via deze link.

Indien je wenst te weten  te komen welke hernieuwbare energiebronnen in aanmerking komen voor Uw project, klik dan hier.

Vind je dit allemaal te ingewikkeld dan willen we graag je hierin begeleiden.

Vanaf 2021 zullen we bijna-energieneutraal  (BEN-bouwen) moeten bouwen! 

Om deze reden werd de E-peileis begin dit jaar van E-70 naar E-60 gebracht.  Men verwacht dat deze eis begin 2016 naar E-50 zal gaan.!

Ook de isolatie-eisen  (U-waardes voor de kenners) voor de verschillende constructiedelen als buitenmuren, vloeren, daken, vensters werden op 1 jan. 2014 strenger.

In 2021 zullen we waarschijnlijk bijna-energieneutraal MOETEN bouwen.   

Ben je nu al BEN?

BEN staat voor bijna energieneutraal bouwen . Nu al waarschijnlijk de beste keuze ! 

Naast de lage energiefactuur kan je ook rekenen op stevige premies, korting op de onroerende voorheffing en bij sommige banken een extra voordelig bouwkrediet.
 

Heeft U een brandveilige kerstboom?

Hoe kan je voorkomen dat de kerstboom vuur vat?
Elk jaar veroorzaken onveilige kerstbomen meerdere woningbranden.

Bekijk zeker deze video en lees zeker onze tips om dit te voorkomen.

Lees meer

Risicoanalyse NBN S 21-100-1 en 2

Sinds november 2015 beschrijft de NBN S 21-100-1 en 2 een duidelijk uitvoerend kader én de technische regels voor een nieuw branddetectie- en brandmeldsysteem. Lees hier de acties die vooraf gepland moeten worden en in vroeg stadium besproken worden.

Lees meer