Energieprestatiecertificaat bij verhuur en verkoop

In Vlaanderen, Brussel en Wallonië moet bij de verkoop of de verhuur van een woning of appartement een EPC (energiecertificaat) kunnen worden voorgelegd aan de kandidaat-koper of kandidaat–huurder. In Vlaanderen heet zo’n energiecertificaat een EPC (Energieprestatiecertificaat).  In Brussel noemt men dit een EPB/PEB, in Wallonië een CPE.

Ondanks de verschillende benamingen komt het allemaal op het zelfde neer: het energiecertificaat geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning en stelt het kandidaat-kopers en kandidaat-huurders in staat om het energieverbruik op voorhand in te schatten.

Electro-Test stelt erkende energiedeskundigen type A ter beschikking voor de opmaak van het energieprestatiecertificaat.

Op basis van een aantal factoren (gebruikte materialen, isolatiewaarden van dak, muren, ramen en deuren, de verwarmingsinstallatie en sanitaire warmwaterinstallatie, ...) wordt aan de woning een EPC-score (het zogenaamde kengetal) toegekend. Dit getal geeft aan hoeveel energie een woning per jaar verbruikt per vierkante meter (hoe lager de waarde, hoe energiezuiniger). Deze energiescore maakt de vergelijking van woningen op basis van de energie-efficiëntie dus zeer eenvoudig voor potentiële kopers en huurders.

De kostprijs voor de opmaak van een EPC varieert naargelang de grootte en de complexiteit van de woning. Electro-Test bezorgt u snel een offerte op maat van uw woning.

Offerteaanvraag

Wenst u een offerte te ontvangen voor de opmaak van een energieprestatiecertificaat. Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u dan binnen de 24 uur.

Risicoanalyse NBN S 21-100-1 en 2

Sinds november 2015 beschrijft de NBN S 21-100-1 en 2 een duidelijk uitvoerend kader én de technische regels voor een nieuw branddetectie- en brandmeldsysteem. Lees hier de acties die vooraf gepland moeten worden en in vroeg stadium besproken worden.

Lees meer

Controle van wapenkamers

Wapenkamers van bewakingsondernemingen, interne bewakingsdiensten en opleidingsinstellingen moeten volgens het KB van 17/11/2006 gekeurd worden door een erkende keuringsinstelling.

Lees meer