Basisopleiding Cerga

Om Cerga-installateur te worden dient u eerst de basisopleiding te volgen in een erkend opleidingscentrum en slagen in de evaluatie.
Electro-Test is een erkend opleidingscentrum en kan deze opleiding dit jaar nog organiseren.

Op 29 september 2014 werd het Addendum 1 bij de norm NBN D51-003 “Binnenleidingen voor aardgas en plaatsing van de verbruikstoestellen - Algemene bepalingen” gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.
De inhoud van dit addendum dient verplicht toegepast te worden en wordt dus eveneens opgenomen in deze basisopleiding.

Deze opleiding is opgedeeld in verschillende hoofdstukken.
Ze is gebaseerd op de Belgische norm NBN D51-003 "Binnenleidingen voor aardgas en plaatsing van de verbruikstoestellen - Algemene bepalingen", aangevuld met de norm NBN B61-002 "CV-ketels met een nominaal vermogen kleiner dan 70 kW - Voorschriften voor hun opstellingsruimte, luchttoevoer en rookgasafvoer". Waar nodig wordt ook gebruik gemaakt van de normen NBN D51-004 en NBN B61-001.

Inhoud van de cursus

Allereerst krijgt u een algemene inleiding over aardgas en de eigenschappen en samenstelling ervan. Verder leert u alles over binnenleidingen voor lage druk en krijgt u veel informatie mee over de verschillende soorten verbruikstoestellen en waar u moet op letten bij de installatie van elk type.

De volledige inhoud van deze cursus vindt u op www.cerga.be

Praktische informatie:

Basisopleiding:

Lesuren: 48 lesuren + 4 uur evaluatie
Prijs: 475 euro excl. BTW
Locatie: Electro-Test; Kerkstraat 33, 1820 Melsbroek
Data: donderdag 26/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 2/4, 23/4 en 30/4 telkens van 13u tot 18u en op 7/5 en 21/5 van 13u tot 17u. De evaluatie gaat door op donderdag 28/5 om 13u.

Interesse?

Registreer je dan via onderstaand formulier.

Wij contacteren je zo snel mogelijk.

Komt er een verplichte 5-jaarlijkse gascontrole?

Eerder deze maand vielen op de Paardenmarkt in Antwerpen twee dodelijke slachtoffers te betreuren als gevolg van een gasexplosie. In de hoop om dergelijke ongevallen in de toekomst te kunnen vermijden, pleit Techlink voor een verplichte vijfjarige controle op binnengasinstallaties.

Lees meer

Werkgever voor de rechter na dodelijk ongeval met lift

Een apothekeres uit Gent moet zich voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden nadat een 23-jarige stagiaire vorig jaar om het leven kwam bij een ongeval met een verouderde personenlift.
 

Lees meer