Hoe een afkeuring van uw gasinstallatie vermijden?

Hoe een afkeuring van uw gasinstallatie vermijden?

31-03-2015

Op 29 september 2014 werd het Addendum 1 bij de norm NBN D51-003 “Binnenleidingen voor aardgas en plaatsing van de verbruikstoestellen - Algemene bepalingen” gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Electro-Test wil u hierover graag informeren via een opleiding omdat de inhoud van het addendum verplicht dient toegepast te worden.
Tijdens deze opleiding krijgt u informatie over de uitbreiding van het toepassingsgebied van de norm.

Volgende onderwerpen zullen ook aan bod komen:

  • De ruimtelijke schikkingen voor gasleidingen: 8 mogelijke ruimtelijke schikkingen
  • Wijzigingen tegenover vorige versie van de norm in verband met de aanleg van stalen en koperen leidingen.
  • Nieuwe materialen voor aardgasbinneninstallaties: RVS en PLT-buissyteem, hun verbindingstechnieken en aanleg van deze leidingen
  • Aanleg van gasleidingen bovengronds buiten een gebouw: toe te passen materialen, specifieke punten zoals het opvangen van de thermische uitzetting, mechanische-, corrosie-, en UV bescherming.
  • Aanleg van gasleidingen ingegraven in volle grond: toe te passen materialen, specifieke punten zoals, mechanische- en corrosie bescherming.
  • Verbrandingsluchttoevoer en afvoer van de rookgassen voor specifieke aardgastoepassingen
  •  …

Wenst u meer info of een opleiding op maat, klik dan hier.

Bron: Cerga

Controle van wapenkamers

Wapenkamers van bewakingsondernemingen, interne bewakingsdiensten en opleidingsinstellingen moeten volgens het KB van 17/11/2006 gekeurd worden door een erkende keuringsinstelling.

Lees meer

Komt er een verplichte 5-jaarlijkse gascontrole?

Eerder deze maand vielen op de Paardenmarkt in Antwerpen twee dodelijke slachtoffers te betreuren als gevolg van een gasexplosie. In de hoop om dergelijke ongevallen in de toekomst te kunnen vermijden, pleit Techlink voor een verplichte vijfjarige controle op binnengasinstallaties.

Lees meer