Uw aardgasinstallatie en de verlenging van kwaliteitslabel “Cerga – professionele gasinstallateur”

Uw aardgasinstallatie en de verlenging van kwaliteitslabel “Cerga – professionele gasinstallateur”

26-08-2014

Het Cerga-kwaliteitslabel werd ingevoerd door de Koninklijke Vereniging van Belgische Gasvaklieden (KVBG) en beroepsverenigingen van installateurs, met de steun van het federaal Ministerie van Economische Zaken.

De bedoeling van Cerga is de gebruikers een grotere zekerheid te bieden ten aanzien van de veiligheid van hun aardgasinstallatie. De cerga-installateur staat volledig achter deze doelstelling en is dan ook vrijwillig in dit systeem gestapt.
Elk jaar dient de Cerga-installateur zijn cerga-nummer te verlengen. Voor de klant is dit de garantie dat de cerga-installateur op de hoogte is van de laatste evoluties en dat zijn installaties jaar na jaar goed en conform zijn bevonden door een onafhankelijk controleorganisme.
De cerga-installateur dient een lijst van gerealiseerde aardgaswerken op te sturen voor een steekproefcontrole door een erkend controleorganisme.
De installateur dient zijn klanten te informeren dat deze klant kan gecontacteerd worden door een erkend controleorganisme voor een afspraak om de geplaatste installatie na te zien. Op deze manier kan de controle zo vlot mogelijk verlopen.
Electro-Test is een erkend controleorganisme voor aardgas en mag deze installaties nazien.

De klant zelf hoeft voor dit nazicht uiteraard helemaal niets te betalen.

Er wordt vriendelijk gevraagd om mee te werken aan deze controle.
Indien men vragen heeft betreffende deze controle, kan de betrokken installateur gecontacteerd worden voor meer info.
Men kan ook steeds hiervoor contact opnemen met de dienst Cerga (telefonisch op 078/15 51 25 of door een email te sturen naar cerga@cerga.be).

Controle van wapenkamers

Wapenkamers van bewakingsondernemingen, interne bewakingsdiensten en opleidingsinstellingen moeten volgens het KB van 17/11/2006 gekeurd worden door een erkende keuringsinstelling.

Lees meer

Komt er een verplichte 5-jaarlijkse gascontrole?

Eerder deze maand vielen op de Paardenmarkt in Antwerpen twee dodelijke slachtoffers te betreuren als gevolg van een gasexplosie. In de hoop om dergelijke ongevallen in de toekomst te kunnen vermijden, pleit Techlink voor een verplichte vijfjarige controle op binnengasinstallaties.

Lees meer