Driedubbel glas doet zijn intrede

Driedubbel glas doet zijn intrede

24-09-2013

Tegen 2020 moeten we van Europa allemaal bijna-energieneutraal bouwen. Woningen zullen een groot deel van de energie die ze nodig hebben, zelf moeten opwekken. De enige manier om dit efficiënt te doen, is er voor te zorgen dat we zo weinig mogelijk energie nodig hebben. Driedubbel glas zal hierbij een belangrijke rol spelen, want onze ramen en deuren zijn veruit de slechtst presterende delen wat betreft warmteisolatie.

Sinds 2003 is het aandeel hoogrendementsbeglazing in het aandeel dubbele beglazing snel gestegen. Eind 2005 bedroeg het aandeel hoogrendementsbeglazing al 62%.

De premies hebben dus duidelijk een belangrijke invloed op het aankoopgedrag van de particulier.

Hoogrendementsglas, met U-waarde van 1,1 of beter, is in 2013 de standaard geworden. In quasi alle bouwwerken wordt nu minstens hoogrendementsglas gebruikt.

Het glas van de toekomst

Het glas van de toekomst is mogelijk drievoudige beglazing. De volgende jaren wordt een langzame doorbraak van driedubbel glas verwacht. Het hogere gewicht en de duurdere plaatsingskosten vormen de belangrijkste belemmeringen voor een snelle doorbraak

Bron: Verbond van de glasindustrie

Controle van wapenkamers

Wapenkamers van bewakingsondernemingen, interne bewakingsdiensten en opleidingsinstellingen moeten volgens het KB van 17/11/2006 gekeurd worden door een erkende keuringsinstelling.

Lees meer

Komt er een verplichte 5-jaarlijkse gascontrole?

Eerder deze maand vielen op de Paardenmarkt in Antwerpen twee dodelijke slachtoffers te betreuren als gevolg van een gasexplosie. In de hoop om dergelijke ongevallen in de toekomst te kunnen vermijden, pleit Techlink voor een verplichte vijfjarige controle op binnengasinstallaties.

Lees meer