Art. 104 van het AREI zal opnieuw gewijzigd worden

Art. 104 van het AREI zal opnieuw gewijzigd worden

11-10-2016

Het FOD Economie heeft ons geïnformeerd dat het art. 104 van het AREI opnieuw zal wijzigen. Het Koninklijk Besluit is nog in de maak, dit zal in de nabije toekomst verschijnen.
Deze wijziging zal handelen over het brandgedrag van elektrische leidingen (EN50575 norm voor elektrische leidingen in het kader van de bouwproductenverordening – CPR).

Sinds 1 juli 2016 is het mogelijk dat u een andere markering op de kabels zal aantreffen, zie onderstaande tabel:

De kabels die op de markt zijn gebracht met een brandgedrag overeenkomstig F1, F2, SD en/of SA voor 1 juli 2017 mogen nog verder gebruikt worden.

De definities van FR1 en FR2 worden op dit ogenblik niet gewijzigd aangezien ze nog niet in de Europese norm zijn opgenomen.

Hieronder alvast enkele voorbeelden van de nieuwe kabel markeringen:

Wanneer u nog bijkomende vragen zou hebben mag u ons steeds contacteren.

Controle van wapenkamers

Wapenkamers van bewakingsondernemingen, interne bewakingsdiensten en opleidingsinstellingen moeten volgens het KB van 17/11/2006 gekeurd worden door een erkende keuringsinstelling.

Lees meer

Komt er een verplichte 5-jaarlijkse gascontrole?

Eerder deze maand vielen op de Paardenmarkt in Antwerpen twee dodelijke slachtoffers te betreuren als gevolg van een gasexplosie. In de hoop om dergelijke ongevallen in de toekomst te kunnen vermijden, pleit Techlink voor een verplichte vijfjarige controle op binnengasinstallaties.

Lees meer